budieyHRC

 

Pernah dulu, Budiey tersentuh dengan lagu Seribu Tahun, Ghaibmu & Selamat Ulangtahun Sayang, dan kini keluar pulak dengan lagu Di Kalung Kasihan… mmm… kira boleh tahan jugak lagu ni. Penyanyi ini ternyata berbakat dan mahu mengekalkan namanya di persada seni suara, apatah lagi kini dah menghasilkan dua buah album iaitu Dengan Secara Kebetulan dan Punca & Tindakan untuk tempoh 4 tahun lalu.

Hari ini, Imran Ajmain dengan kerjasama Firefly sebagai penaja utama telah mempersembahkan Showcase Imran Ajmain Live @ Hard Rock Cafe dan serentak dengan itu telah melancarkan sebuah single terbaru berjudul Di Kalung Kasihan. Kalau korang masih ingat, Budiey pernah mengulas lirik lagu ciptaan Azlan Abu Hassan di entri INI.

Pada showcase ini, Imran telah membawakan lagunya sendiri dan juga lagu-lagu dari penyanyi lain. Antaranya, Sudah Itu Sudah, Terukir di Bintang (Yuna), Malu, Lelaki Seperti Aku (Alif Satar), Hanya Menari, Dia (Datuk Shiela Majid, Apakah Salah Beta, Selamat Ulangtahun Sayang, Radio, Through The Fire (Chaka Khan), Ku Sesali (Ning Baizura), Jika Engkau Pergi, Cinta & Benci (Geisha), Menimbang Rasa, Sesuatu Janji (Taufik Batisah), Seribu Tahun dan Di Kalung Kasihan.

Showcase yang berlangsung selama 90 minit ini turut mengundang penyanyi dan komposer muda, Keroz Nazri sebagai persembahan pembukaan showcase ini. Keroz Nazri baru-baru ini telah memenangi Pertandingan Cipta Lagu Express anjuran MACP.

Showcase ini diiringi oleh pemuzik handalan Thing One yang disertai oleh Faz Aznam yang biasanya mengiringi penyanyi Najwa Mahiaddin. Budiey difahamkan Imran Ajmain akan bikin suprise jap lagi.

Pergh! Yang penting kemunculan Imran Ajmain kali ini siap rapi dengan penampilan ditatarias oleh Truefitt & Hill di mana saloon ini akan dibuka di KL di mana butik salon ini adalah outlet pertama di Asia Tenggara. Salon ini diiktiraf oleh Guinness Book of World Records sebagai barbershop tertua di dunia.

OKaylah, nantikan gambar dan juga video sejurus selepas showcase ini berlangsung ya. Njoyz!

Sumber: Budiey.com

Be the first to comment on “Budiey: Gambar Imran Ajmain di Showcase Imran Ajmain Live di Hard Rock Cafe, KL”

Leave a Reply